U namjeri da građanima, posebno mlađim ljudima kako naše općine tako i Bosne i Hercegovine, približimo pojam lova kao sporta, ali i svih obaveza koje proizilaze iz aktivnog bavljenja lovstvom, odlučili smo se na postavljanje ove web-stranice. Iako svjesni da su teme kojim se lovstvo bavi i aktivnosti koje su u njemu sadržane dosta široke, pokušali smo da ih u najkraćim crtama predstavimo, kako bi razbili uvriježeno mišljenje da je lov nehuman sport koji se svodi samo na ubijanje životinja. Sam odstrjel predstavlja samo jedan, ako možemo reći, i najmanji segment aktivnosti koje lovci sprovode, a kao takav je uvijek ograničen stanjem na terenu uz primjenu naučnih dostignuća iz oblasti ekologije, poljoprivrede, šumarstva i drugih nauka.
Namjera nam je bila da i našim članovima-lovcima i na ovaj način pružimo dodatne informacije, ljubiteljima prirode neke nove podatke a potencijalnim novim članovima damo odgovore na neka pitanja. Jesmo li i koliko smo u tome uspjeli, htjeli bi čuti od Vas. Svoje sugestije, primjedbe i informacije možete nam poslati putem e-maila.
U našim tekstovima smo se koristili normativnim aktima LD “SRNDAĆ-VISOKO”, drugim dostupnim informacijama, tuđim i svojim iskustvima te zakonskom regulativom uz fotografije do kojih smo mogli doći.
U nadi da ćete uživati u posjeti našoj web-stranici, srdaČno Vas pozdravljamo lovačkim pozdravom: “DOBAR POGLED”.